Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium, 6723 Szeged, Csongor tér 1., OM: 200909 ,Tel.: +36 62 547 060


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet

Szeged és Térsége
Eötvös József Gimnázium,
Általános Iskola
Konfuciusz TanteremMicrosoft Innovatív Iskola Program


ECDL

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola
OM azonosító száma: 200909
Telephely kódja: 001

Cím:

6723 Szeged, Csongor tér 1.

Telefonszám:

62/547-062

Fax:

62/547-063

E-mail:

Honlap:

www.ejg-szeged.sulinet.hu

Intézményvezető neve:

Dr. Gera Tibor

Intézményvezető e-mail címe:

Pályaválasztási felelős neve:

Farkas Zoltán

Pályaválasztási felelős e-mail címe:

 

Gimnáziumi osztályok


Tanulmányi terület

Kódszám

Képzési forma

A képzés időtartama (tanév)

Felvehető létszám (fő)

Angol nyelv

0001

nappali

4

34

Média-informatika

0002

nappali

 4

17

Biológia

0003

nappali

4

17

Általános tantervű, fakultációs

0004

nappali

4

68

 Az intézmény iránt érdeklődő tanulók és szüleik számára 2022. február 1-jén kedden 16:00 órától tájékoztató szülői értekezletet tartunk.

 

Read more ...

 
A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium és az Eötvös József Gimnáziumért Alapítvány negyedik éve szervezi a Barabás Zoltán biológia versenyt 8. osztályos tanulóknak. Intézményünk háromfordulós tanulmányi versenyt szervez. A versenyfelhívás és a nevezési lap a honlapunkon is elérhető: http://www.ejg-szeged.edu.hu
 
A verseny célja a természet és a biológia iránt érdeklődő tanulók biológia iránti elköteleződésének erősítése, ilyen irányú továbbtanulásának ösztönzése, tehetséggondozás, az egészség- és környezettudatos magatartásra, a fenntartható életmódra nevelés erősítése.
 
A verseny résztvevői 8. osztályos általános iskolai tanulók, akik egyéni versenyzőként vagy legfeljebb 3 fős csapat tagjaként nevezhetnek a versenyre.
 
A versenyen I. helyezést elérő egyéni versenyző vagy csapat és a nevezési lapon megjelölt felkészítő tanár együttesen 100 000 Ft pénzdíjban részesülnek, amelyet közöttük egyenlő arányban elosztva kapnak meg. A döntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik tárgyjutalomban részesülnek.
 
A 2022. évi középiskolai felvételi eljárásban a SZTEJKI Eötvös József Gimnázium 9. évfolyamára biológia tagozatra jelentkező tanulók számára előnyt jelent a verseny első két fordulóján való részvétel, illetve a döntőben elért helyezés. Az iskola felvételi tájékoztatója elérhető az iskola honlapján.
 
A verseny témája, ismeretanyaga a hazai életközösségek, az év fája, év madara, Nemzeti parkjaink, ökológiai ismeretek, élővilág rendszerezése, emberi szövetek, mozgás szervrendszer, az ember anyagcsere folyamatai, ember és környezet.
A versenyre való nevezés egyéni nevezési lapon történik, amelyen a felkészítő tanár nevét – és csapatjelentkezés esetén a tanuló csapatának választott nevét – is fel kell tüntetni.
 
Érvényesen nevezni csak hiánytalanul kitöltött, a tanuló által, valamint a tanuló szülője, gondviselője, és felkészítő tanára által egyaránt aláírt nevezési lappal lehet. A nevezési lapot beszkennelve vagy lefényképezve, e-mail mellékletként a e-mail címre lehet beküldeni.
 
Nevezési díj nincs
 
Nevezési határidő: 2021. október 8. péntek
 
Jelentkezési lap:
 
 
dr. Gera Tibor
főigazgató
 

 

A BARABÁS ZOLTÁN BIOLÓGIA TANULMÁNYI VERSENY LEBONYOLÍTÁSA


A fordulókra vonatkozó előzetes tájékoztatást a versenyzők és tanáraik a nevezési lapon megadott e-mail címre kapják meg.

 

I. forduló


A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertben felállított állomásokon elméleti és gyakorlati feladatokkal.

Időpont: 2021. október 19. kedd 14:00 óra

A fordulóban elért eredmények kihirdetése: a fordulót követően, várhatóan 16:00 órakor


II. forduló


A SZTEJKI Eötvös József Gimnáziumban megrendezett fordulóban minden versenyző részt vehet, aki részt vett a verseny I. fordulójában. Ebben az elődöntőben a versenyzők írásbeli feladatokat (feladatlap), és gyakorlati feladatokat (kísérletek, megfigyelések végzése) oldanak meg.


Időpont: 2021. december 07. kedd 14:00 óra

Az elődöntő eredményének kihirdetése: az elődöntőt követően, várhatóan 16:00 órakor


III. forduló


Időpont: 2022. február 08. kedd 14:00

Eredményhirdetés, díjak átadása: a döntő befejezését követően, várhatóan 16:00 órakor


Az eredmények közzétételének módja: SZTEJKI Eötvös József Gimnázium honlapján


Ha a járványhelyzet a személyes jelenlétet nem teszi lehetővé, akkor a forduló online kerül megrendezésre.


A szervezők

 

Tisztelt Szülők! Tisztelt Tanulók!

Az alábbi végleges felvételi jegyzék tartalmazza a 2021-2022. tanévben induló 9. osztályainkba felvett tanulók oktatási azonosítóját. A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről postai úton küldünk értesítést.

Read more ...

2021. február 9-én a harmadik fordulóval zárult az immáron harmadszor megrendezett Barabás Zoltán Biológia Verseny. A verseny három fordulóból állt. Tizenhét csapat és három egyéni versenyző adta be jelentkezését, ez a létszám az előző év jelentkezését megduplázta.

Az első forduló egy tesztlap kitöltése volt az erre a célra létrehozott Google Classroom felületen: virtuális, természetismereti séta a szegedi Tisza-parton. A második fordulóban a versenyzők gyakorlati feladatokat végeztek el: online kísérletelemzést, csontfelismerést, ujjlenyomatkészítést és elemzést. A harmadik forduló feladatát előre megkapták a versenyzők: „A védőoltások története. Magyarországi védőoltások” témában előre elkészített PowerPoint prezentációjukat mutatták be legfeljebb 10 perces előadásban.

A verseny minden fordulójában 40 pontot lehetett szerezni, összesen 120 pontot gyűjthettek. Szoros mezőnyben született meg a végeredmény, melyet az alábbi táblázatban foglaltunk össze.

Az összesített pontszám alapján I. helyezett a Fülesbaglyok nevű csapat, ők a győztesnek járó 100 000 forintos pénzjutalom mellett könyvjutalomban is részesültek. A II. helyen a Tisza nevű csapat végzett, ők is értékes könyvjutalmat kaptak, amíg a III. helyezés könyvjutalmát a Biológikusok csapata érdemelte ki.

Szívből gratulálunk a versenyzőknek és tanáraiknak, akik nem csak felkészítették diákjaikat, hanem a helyszínen szurkoltak nekik és segítették őket a technikai nehézségek megoldásában. Reméljük, hogy élvezték a változatos feladatokat és elviszik versenyünk hírét kollégáiknak, diáktársaiknak!

Végezetül köszönet illeti a rendhagyó körülmények között megszervezett és lebonyolított versenyen végzett munkájukért kollégáinkat: Kardos Beáta munkaközösség-vezetőt, Dr. Just Zsuzsanna, Csabai Ferenc és Krizsán Sándor szaktanárokat.

csapatok és tagjaik

felkészítő tanár

iskola

pontszám fordulónként

összesen

1.

2.

3.

Fülesbaglyok

Horváth Anna

Tanács Gréta

Vásárhelyi-Varga Luca

Nagyné Tóth Andrea

Rókusi Általános Iskola

38

36

35

109

Tisza

Samu Ádám

Monostori Enikő

Nagy Ákos

Németh Ervin

SZTEJKI Weöres Sándor Általános Iskola

39

37

28

104

Biológikusok
Soós Gergő

Füvesi Levente

Sirkó Regő

Marton Bence

Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

33

38

31

102

A további helyezések, pontszámok:

 Helyezés

Általános Iskola

Csapat/versenyző

összesített pontszám

4.

Röszkei Orbán Dénes

Evolurkók

94

5.

Rókusi

Zöld manók

92

6.

Kossuth Lajos

Ördögszekerek

90

7.

Pallavicini Sándor

Zöldbrigadérosok

89

8.

Szent László

Dromedár

85

9.

Rókusi

Pockok

83

10.

Tarjáni Magyar-Német Kéttannyelvű

Méhecskék

83

11.

Szent László

BNE

82

12.

Pallavicini Sándor

Gyöktörzs

81

13.

Jerney János

Németh Tamás

80

14.

Jerney János

Topor Zsanett

80

15.

Szent László

Darwin fiai

78

16.

Rókusi

Kaktuszok

75

17.

Pallavicini Sándor

Vizipókok

67

18.

Kossuth Lajos

Rohamcsigák

66

19.

Madách Imre

Madách csapat

47

20.

Tarjáni Magyar-Német Kéttannyelvű

Simon Levente

34

Tisztelt Szülők! Tisztelt Felvétellizők!

2021.02.03-án kiküldésre kerültek a központi írásbeli vizsgák értékelő lapjai a regisztrációkor megadott e-mail címükre. Amennyiben a bejövő üzenetek között nem találja e-mailünket, kérjük ellenőrize postafiókjának levélszemét (Spam) mappáját!

A középiskolai jelentkezési lap(ok)hoz az értékelő lap nyomtatott példányát kell csatolni!

A kijavított vizsgadolgozatokat csak elektronikus úton, a szülő e-mailcímének regisztrációja után tudják megtekinteni. A kijavított vizsgadolgozatok beszkennelve, egy munkanapig lesznek elérhetők. (Eljárásrend 4. pont)

Azok számára, akik 2021. január 23-án vizsgáztak, a kijavított vizsgadolgozatok elérhetőségét 2021. január 28-án 8:00 órától küldjük meg a regisztrált e-mail címre. A beszkennelt vizsgadolgozatok elérhetőségét 2021. január 28-án 16:00 óráig biztosítjuk, ezt követően a fájlokat töröljük.

Azok, akik pótnapon vizsgáztak, a megtekintésre vonatkozó határidőket az Eljárásrend 4.3. pontjában találják.

 

Tájékoztatás a középfokú írásbeli felvételi vizsgák lebonyolításának eljárásrendjéről

Kérjük azokat a 8. osztályos tanulókat és szüleiket, akik a középfokú felvételi eljárás keretében a központi írásbeli vizsga megírására intézményünket választották, hogy tanulmányozzák, és a vizsgák során szigorúan tartsák be a SZTEJKI Eötvös József Gimnázium középfokú írásbeli felvételi vizsgák lebonyolítására vonatkozóan a COVID-19 világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel kialakított eljárásrendjét. Az Eljárásrendet honlapunkon és az intézmény Facebook oldalán is elérhetik.

Kérjük továbbá a szülőket, hogy lehetőség szerint a vizsga megkezdéséig, de legkésőbb az Eljárásrendben feltüntetett határidőig e-mailben nyilatkozzanak arról, kívánják-e, hogy a tanuló kijavított vizsgadolgozatát és az írásbeli vizsga értékelőlapját e-mailben küldjük meg Önöknek az Eljárásrendben meghatározott határidőkig. Az címre küldött e-mailben tüntessék fel a tanuló nevét és oktatási azonosítóját, továbbá azt, hogy e-mailben kérik a felvételi dokumentumok megküldését az Eljárásrend szerint.

A vizsga napján az épületbe való belépéskor a vizsgázónak az Eljárásrend 1. melléklete szerinti nyilatkozatot kell tennie, ami a helyszínen is kitölthető, de honlapunkról is letölthető. A vizsga napján a beléptetést egyszerűsíti, ha a tanuló a vizsgára a már kitöltött nyilatkozatot hozza magával.

 

Kapcsolódó linkek:

A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium
középfokú írásbeli felvételi vizsgák lebonyolítása során alkalmazandó eljárásrendje
2021.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 34. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a középfokú írásbeli felvételi vizsgák lebonyolításával kapcsolatos intézményi feladatok végrehajtására, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben és a veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú iskolába történő felvételi eljárás szabályairól szóló 16/2020. (XII. 4.) EMMI határozatban, valamint az Oktatási Hivatal által kiadott, a középfokú felvételi eljárás központi írásbeli vizsgáinak megszervezése során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasoltan alkalmazandó biztonsági intézkedésekre tekintettel az alábbi Eljárásrendet adom ki:

1.       A vizsgázókra és kísérőikre vonatkozó védelmi intézkedések

1.1.    Az intézménybe csak az a maszkot viselő vizsgázó léphet be, aki a belépéskor kitöltött, az 1. melléklet szerinti nyilatkozatban írásban nyilatkozik az alábbi feltételek fennállásáról:

akinél koronavírus fertőzést nem igazoltak, illetve igazolt koronavírus fertőzést követően orvosi igazolással, vagy a karantént feloldó hatósági határozattal rendelkezik,

nincs olyan légúti fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség, stb.), amely miatt mások egészségét veszélyeztetné, és közösségben nem tartózkodhatna, továbbá

az elmúlt 14 napban nem volt szoros kontaktusban valószínűsített vagy megerősített koronavírussal fertőzött személlyel, illetve a járványügyi megfigyelést feloldó hatósági határozattal rendelkezik.

1.2.    A vizsgázót kísérő egy fő, maszkot viselő nagykorú személy az intézmény területére csak a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be, és csak addig tartózkodhat az épületben, amíg a vizsgázó a testhőmérséklet-mérési pontnál tartózkodik.

1.3.    Az intézménybe történő érkezéskor minden vizsgázó köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni. A vizsgázó csak abban az esetben léphet be az épületbe, ha a testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket.

1.4.    Az intézménybe belépni kézfertőtlenítés után, a szájat és az orrot eltakaró maszkban lehet. A maszkviselés az épületben tartózkodás során, az épület folyosóin és a vizsgatermekben egyaránt kötelező.

1.5.    Az épületbe való belépés előtti várakozás során és az épületben egyaránt kérjük betartani az 1,5 méter védőtávolságot.

2.       A vizsga menete

2.1.    A vizsgázó érkezzen meg a vizsga helyszínére a vizsga napján, legkésőbb a vizsga megkezdése előtt egy órával (9.00 órakor). Személyazonosság azonosítására alkalmas iratot (személyi igazolvány, diákigazolvány vagy útlevél) és íróeszközt (kék színű tollat és a vázlatok elkészítéséhez ceruzát) mindenki hozzon magával.

2.2.    A vizsgázó a beléptetést követően haladéktalanul foglalja el a helyét a számára kijelölt vizsgateremben. A vizsgaterméről a vizsgázó a beléptetéskor kap tájékoztatást.

2.3.    Az írásbeli vizsga két részből áll, melyek között 15 perc szünetet tartunk. A vizsgázók a szünetben is elsősorban a vizsgateremben tartózkodnak. Szünetben a vizsgatermet egyszerre egy vizsgázó hagyhatja el.

2.4.    A vizsga befejezését követően a vizsgázó a vizsgadolgozatát átadja a felügyelőtanárnak, és elhagyja a vizsgatermet. Ezt követően a vizsgaterembe már nem lehet visszamenni, az épületet minden vizsgázónak el kell hagynia.

2.5.    A tanulót kísérő személyek az épület előtt várakozhatnak. Kérjük, hogy várakozás közben is kerüljék a csoportosulást.

3.       Távolmaradás a vizsgáról

3.1.    Ha a vizsgázó a 2021. január 23-i vizsgán önhibáján kívüli okból nem jelenik meg, akkor a távolmaradás igazolásával egyidejűleg kérheti, hogy a vizsgát 2020. január 28-án 14:00 órától, vagy 2021. február 5-én 14:00 órától tegye le.

3.2.    A központi írásbeli vizsga második pótnapján kérelemre kizárólag azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok miatt sem a 2021. január 21-i vizsgán, sem a 2020. január 28-i pótnapon nem tudtak megjelenni.

3.3.    A pótnap biztosítására irányuló kérelmet az iskola igazgatójának címezve, aláírva kell az iskolának megküldeni az e-mail címre beszkennelve vagy lefényképezve, e-mail mellékletként. Az e-mailhez kérjük beszkennelve vagy lefényképezve csatolni a távolmaradást igazoló dokumentumokat is. A kérelem beküldésének határideje: 2021. január 29. 16:00 óra.

4.       A vizsgadolgozat megtekintése

4.1.    A kijavított vizsgadolgozatok megtekintését elektronikus úton biztosítjuk.

4.2.    A megtekintést a szülő a tanuló nevének és oktatási azonosítójának megadásával kérheti az e-mail címre küldött e-mailben,

a 2021. január 23-án vizsgázók 2021. január 27-én 16:00 óráig,

a 2021. január 28-án vizsgázók 2021. február 1-jén 16:00 óráig,

a 2021. február 5-én vizsgázók 2021. február 9-én 16:00 óráig.

4.3.    A beszkennelt vizsgadolgozat elérhetőségét válasz e-mailben küldjük meg

a 2021. január 23-án vizsgázók számára 2021. január 28-án,

a 2021. január 28-án vizsgázók számára 2021. február 2-án,

a 2021. február 5-én vizsgázók számára 2020. február 10-én.

4.4.    A vizsgázónak a kijavított vizsgadolgozattal kapcsolatos észrevételeit aláírva, beszkennelve vagy lefényképezve, e-mail mellékletként lehet az e-mail címre megküldeni a megtekintést követő nap 16:00 óráig. A határidő jogvesztő, annak elmulasztása esetén igazolási kérelem benyújtásának helye nincs.

5.       Tájékoztatás az eredményekről

5.1.    A vizsga értékelőlapját a vizsgázók számára postai úton vagy e-mailben küldjük meg

a 2021. január 23-án vagy 2021. január 28-án vizsgázók számára 2021. február 8-án,

a 2021. február 5-én vizsgázók számára 2021. február 15-én .

5.2.    A felvételi vizsga értékelőlapjának e-mailben történő megküldését a szülő a tanuló nevének és oktatási azonosítójának megadásával kérheti az e-mail címre küldött e-mailben, legkésőbb a megtekintést követő napig.

Szeged, 2021. január 11.

                dr. Gera Tibor
                főigazgató

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Szülők! Tisztelt Tanulók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2021. január 23. (szombat) 10:00 óra.

Azok a tanulók, akik iskolánkban írják a központi felvételi vizsgát, legkésőbb 9:00 óráig jelenjenek meg a vizsga helyszínén (6723 Szeged, Csongor tér 1.), íróeszközt (kék vagy fekete színnel író tollat, és a rajzok készítéséhez ceruzát), vonalzót, körzőt, szögmérőt, valamint személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt)  hozzanak magukkal.

Akik a fenti időpontban megtartott felvételi vizsgán alapos ok miatt nem tudtak részt venni, azok az intézményhez írásban benyújtott, indokolt kérelem alapján pótló írásbeli vizsgát tehetnek, melynek időpontja 2021. január 28. 14:00 óra.

A járványhelyzet miatt előírt biztonsági intézkedéseket a honlapunkon fogjuk közzétenni, kérjük kövessék a honlapunkat.

 

Tisztelt Szülők, Felvételizők!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy iskolánkba központi írásbeli vizsgával lehet jelentkezni! A központi írásbeli vizsgáról bővebb információt az Oktatási Hivatal honlapján, az alábbi linken kaphatnak.

A központi felvételi vizsgára jelentkezés határideje: 2021. december 3.

 

 

Lépésről-lépésre segítség az online szülői értekezlethez:

 

Az e-mailben kapott csatlakozási linket Chrome vagy Edge böngészőben nyissa meg.

1.A lépés
Abban az esetben, ha nem a fenti két böngésző valamelyikében nyitja meg a kapott linket, kattintson a "A Teams használata Microsoft Edge/Chrome böngészőben" gombra.

1 nem chrome

Amennyiben telefonjáról akarja elérni az értekezletet, telepítenie kell a Microsoft Teams alkalmazást (Google Play , App Store). Telepítés után, a link megnyitásakor a Teams alkalmazást válassza:

6 android

1.B lépés

Chrome és Edge böngészőben történő megnyitáskor kattitson a "Folytatás ebben a böngészőben" gombra.

2 chrome


2. lépés
Az oldal betöltődésekor adja meg nevét (1.) és kattintson a "Csatlakozás" gombra (2.)

3 nev

Amennyiben a böngésző kéri, hogy engedélyezze a mikrofonhoz és a kamerához történő hozzáférést, kérjük kattintson az "Engedélyezés" gombra.

5 kamera

3. lépés
A "Csatlakozás" gombra történő kattintás után "várkakozói előszobába" kerül.
Amint az értekezlet elindul vagy már elérhető, azonnal beengedjük Önt.

4 varakozas

FELHÍVÁS BARABÁS ZOLTÁN BIOLÓGIA TANULMÁNYI VERSENYRE

A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium immáron harmadik alkalommal hirdeti meg a Barabás Zoltán biológia versenyt. A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel intézményünk háromfordulós online versenyt szervez. A versenyfelhívás és a nevezési lap a honlapunkon is elérhető: http://www.ejg-szeged.edu.hu

A verseny célja a természet és a biológia iránt érdeklődő tanulók biológia iránti elköteleződésének erősítése, ilyen irányú továbbtanulásának ösztönzése, tehetséggondozás, az egészség- és környezettudatos magatartásra, a fenntartható életmódra nevelés erősítése.

A verseny résztvevői 8. osztályos általános iskolai tanulók, akik egyéni versenyzőként vagy legfeljebb 3 fős csapat tagjaként nevezhetnek a versenyre.

A versenyen I. helyezést elérő egyéni versenyző vagy csapat és a nevezési lapon megjelölt felkészítő tanár együttesen 100 000 Ft pénzdíjban részesülnek, amelyet közöttük egyenlő arányban elosztva kapnak meg. A döntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik tárgyjutalomban részesülnek.

A 2021. évi középiskolai felvételi eljárásban a SZTEJKI Eötvös József Gimnázium 9. évfolyamára biológia tagozatra jelentkező tanulók számára előnyt jelent a verseny első két fordulóján való részvétel, illetve a döntőben elért helyezés. Az iskola felvételi tájékoztatója elérhető az iskola honlapján.

A verseny témája, ismeretanyaga a hazai életközösségek, az év fája, év madara, Nemzeti parkjaink, ökológiai ismeretek, élővilág rendszerezése, emberi szövetek, mozgás szervrendszer, az ember anyagcsere folyamatai, ember és környezet.

A versenyre való nevezés egyéni nevezési lapon történik, amelyen a felkészítő tanár nevét – és csapatjelentkezés esetén a tanuló csapatának választott nevét – is fel kell tüntetni.

Érvényesen nevezni csak hiánytalanul kitöltött, a tanuló által, valamint a tanuló szülője, gondviselője, és felkészítő tanára által egyaránt aláírt nevezési lappal lehet. A nevezési lapot beszkennelve vagy lefényképezve, e-mail mellékletként a e-mail címre lehet beküldeni.

Nevezési díj nincs

Nevezési határidő: 2020. november 4. szerda

A fordulókra vonatkozó előzetes tájékoztatást a versenyzők és tanáraik a nevezési lapon megadott e-mail címre kapják meg.


I. forduló

Egy online, időkorlátos teszt kitöltése, amely elküldése és befogadása a Google Classroom külön e célra létrehozott felületén történik.

Időpont: 2020. november 10. kedd 14:00 óra

A fordulóban elért eredmények kihirdetése: 2020. november 11. szerda 16:00 óra a Google Classroom felületén

 

II. forduló

A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium által megrendezett II. fordulóban az a versenyző vehet részt, aki egyéni versenyzőként vagy csapat tagjaként részt vett a verseny I. fordulójában. Ebben az elődöntőben a versenyzők, illetve csapatok online feladatokat oldanak meg, kísérleteket elemeznek.

Időpont: 2020. december 08. kedd 14:00 óra

Az elődöntő eredményének kihirdetése: 2020. december 09. 16:00 óra a Google Classroom felületén


III. forduló

A verseny döntőjébe az előző két fordulóban elért eredményeik alapján bejutott egyéni versenyzők és csapatok egy előre meghatározott témában készített PowerPoint prezentációt mutatnak be 10 perces előadás keretében, amelyet a Google Meet alkalmazásban, online kell bemutatniuk. Az előadás témáját a döntőbe bejutott versenyzők és felkészítő tanáraik 2020. december 18-ig e-mailben kapják meg.

Időpont: 2021. február 09. kedd 14:00

Eredményhirdetés: a döntő befejezését követően, várhatóan 16:00 órakor

Az eredmények közzétételének módja: SZTEJKI Eötvös József Gimnázium honlapján és a Google Classroom felületén.

 

Nevezési lap:

A leendő 9. évfolyamos tanulók iskolánkba történő beiratkozása a 2020. június 15-én az e-Kréta felületen megnyíló adatfelvételi lap online kitöltésével kezdődik. Az elektronikus adatfelvétel június 22-én zárul. A személyes beiratkozásra 2020. június 22-én (hétfőn) 8.00 és 16.00 óra között kerül sor iskolánkban. A beiratkozás további részleteiről e-mailben tájékoztatjuk az érintett szülőket, tanulókat.

Eredményhirdetéssel zárult a Barabás Zoltán Biológia Verseny

2020. február 11-én a harmadik fordulóval véget ért a másodszor megrendezett és remélhetőleg hagyományteremtő Barabás Zoltán biológia verseny. A verseny három fordulóból állt. Nyolc csapat és egy egyéni versenyző adta be jelentkezését és mindannyian sikerrel zárták mindegyik fordulót.

Az első forduló a szegedi Tisza-part kedvelt kirándulóhelyén, a Rotary tanösvényen zajlott, öt állomáson az erdő és a folyó élővilágával kapcsolatos feladatokat oldottak meg a résztvevők.

A második fordulóban a versenyzők iskolánk három helyszínén vetélkedtek. Biokémiai kísérleteket végeztek, majd csonttani és ujjlenyomattal kapcsolatos feladatokat oldottak meg. A harmadik részben a verseny névadója, Barabás Zoltán tevékenységéről töltöttek ki tesztet.

A harmadik forduló feladatát előre megkapták a versenyzők: „Legyen természetes a szelekció!” témában előre elkészített PowerPoint prezentációjukat mutatták be 10 perces előadásban.

A verseny minden fordulójában 50 pontot lehetett szerezni, összesen 150 pontot gyűjthettek a versenyzők.

A szoros mezőnyben született végeredményt az alábbi táblázatban foglaltuk össze. Az összesített pontszám alapján I. helyezett a Ragadozók nevű csapat, ők nyerték a 100 000.- forintos fődíjat, emellett könyvjutalomban részesültek. A II. helyen a Hyppocampus csapata végzett, ők is könyvjutalomban részesültek. A III. helyezés könyvjutalmát a Champions csapata érdemelte ki. A verseny egyéni résztvevője szintén könyvjutalommal külön díjban részesült.

Gratulálunk a versenyzőknek és tanáraiknak, akik nem csak felkészítették diákjaikat, de el is kísérték őket és szurkoltak nekik mind a három fordulóban! Reméljük, hogy élvezték a változatos feladatokat és elviszik versenyünk hírét kollégáiknak, diáktársaiknak!

csapatok és tagjaik

felkészítő tanár

iskola

pontszám fordulónként

összesen

1.

2.

3.

Ragadozók

Bitó Alexandra

Lázár Vivien

Kovács Lóránt

Vizoviczkiné Patterman Ildikó

SZTEJKI Pallavicini Sándor Általános Iskola

41

44

45

130

Hyppocampus

Papp Regina

Juhász Kinga

Szabó Hanna Laura

Konkolyné Bárkányi Ibolya

SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola

37

46

46

129

Champions
Nagy Hanna Tünde

Papp Ádám Krisztián

Takács Anna

Halasiné Csúzdi Anna

Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola

40

44

43

127

 

DSC_0939
DSC_0939 DSC_0939
DSC_0948
DSC_0948 DSC_0948
DSC_0956
DSC_0956 DSC_0956
P1020617
P1020617 P1020617
DSC_0869
DSC_0869 DSC_0869
DSC_0879
DSC_0879 DSC_0879
DSC_0883
DSC_0883 DSC_0883
DSC_0912
DSC_0912 DSC_0912

Írásbeli felvételi vizsga eredményei megtekinthetők az alábbi linken.

A felvételi eredményét közlő értékelő lapot 2020. február 3-a és 7-e között az iskola titkárságán (6723 Szeged, Csongor tér 1.) veheti át a tanuló és/vagy közvetlen hozzátartozó (szülő) 9.00 és 15.00 óra között fényképes igazolvánnyal (diák-, személyi).

2019. december 10-én sikeresen lebonyolítottuk az Eötvös József Gimnázium által második alkalommal meghirdetett Barabás Zoltán biológia verseny 2. fordulóját.

Az első fordulót a szegedi Tisza-part kedvelt kirándulóhelyén, a Rotary tanösvény egy szakaszán szerveztük meg.

A második forduló megrendezésére iskolánkban került sor. A résztvevők 3 helyszínen végeztek gyakorlatokat, melyek során biokémiai, csonttani és a bőrrel kapcsolatos feladatokat oldottak meg. A diákok a nemzetközileg elismert gabonakutató, Barabás Zoltán tevékenységéről tesztet töltöttek ki.

A verseny 2020. február 11-én az iskolánkban megrendezésre kerülő harmadik fordulóval, a döntővel ér véget. A felkészülési anyagról a versenyzők további körlevélben kapnak részletes tájékoztatást.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak! Köszönjük a közreműködést kollégáinknak és a segítő diákoknak.

 

P1020382
P1020382 P1020382
P1020399
P1020399 P1020399
P1020421
P1020421 P1020421
P1020427
P1020427 P1020427
P1020501
P1020501 P1020501
P1020518
P1020518 P1020518
P1020568
P1020568 P1020568

2019. október 21-én nagy érdeklődéssel és sikerrel zajlott le az Eötvös József Gimnázium által második alkalommal meghirdetett Barabás Zoltán Biológia Verseny.

Az első fordulót a szegedi Tisza-part kedvelt kirándulóhelyén, a Rotary tanösvény kiindulópontjától a Gergő-ligetig tartó szakaszán szerveztük meg. A verseny tavalyi sikere után a jelentkező csapatok száma megduplázódott: 8 bejelentkezett csapat, valamint egy egyéni versenyző vett részt az első fordulóban. A nyárias októberi idő kedvezett a terepmunkának. Az öt kijelölt állomáson az ártéri erdő és a Tisza folyó élővilágával kapcsolatos feladatokat oldottak meg a résztvevő nyolcadikos diákok. A verseny jó hangulatban zajlott le, a visszajelzések alapján a diákok és kísérő tanáraik is jól érezték magukat. Voltak, akik a verseny levezetéseként és kikapcsolódásként végigsétáltak a Rotary ösvényen, mely a Maros torkolatáig vezet gyönyörű környezetben.

A verseny az iskolánkban 2019. december 10-én megrendezendő 2. fordulóval folytatódik és 2020 februárjában a döntővel ér véget. A fordulók felkészülési anyagáról a versenyzők további körlevélben kapnak részletes tájékoztatást.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Köszönjük a közreműködést a kollégáinknak és a segítő diákoknak.

 

DSC_0105
DSC_0105 DSC_0105
DSC_0128
DSC_0128 DSC_0128
DSC_0133
DSC_0133 DSC_0133
DSC_0141
DSC_0141 DSC_0141
DSC_0192
DSC_0192 DSC_0192
DSC_0195
DSC_0195 DSC_0195
DSC_0200
DSC_0200 DSC_0200
DSC_0205
DSC_0205 DSC_0205
DSC_0213
DSC_0213 DSC_0213

FELHÍVÁS BIOLÓGIA TANULMÁNYI VERSENYRE


A tanulmányi verseny neve:

BARABÁS ZOLTÁN BIOLÓGIA VERSENY


A verseny meghirdetője:

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola SZTEJKI Eötvös József Gimnázium


A verseny meghirdetése:


A verseny célja:


A természet és a biológia iránt érdeklődő tanulók biológia iránti elköteleződésének erősítése, ilyen irányú továbbtanulásának ösztönzése, tehetséggondozás, az egészség- és környezettudatos magatartásra, a fenntartható életmódra nevelés erősítése.


A verseny résztvevői:

8. osztályos általános iskolai tanulók, akik egyéni versenyzőként vagy legfeljebb 3 fős csapat tagjaként nevezhetnek a versenyre.

Read more ...

 

Intézményünkbe a 2019/2020-as tanévre felvett tanulók beiratkozása:
2019. június 20. (csütörtök) 9.00-16.00 óráig.

 

 

KÖZÉPFOKÚ INTÉZMÉNYBE TÖRTÉNŐ BEIRATKOZÁS
FOLYAMATA A 2019/2020-AS TANÉVRE VONATKOZÓAN

 

1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS ELŐTTI IDŐSZAKBAN

Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  • A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
  • A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.
Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

 

2. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS NAPJÁN

  • Minden tanuló törvényes képviselőjének a megjelenés kötelező és be kell vinni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, illetve a helyszínen be kell mutatni az intézmény által kért dokumentumok eredeti példányát.
  • Az 1-es pontban részletezett e-ügyintézés nem kötelező, így a szülők megtehetik, hogy hagyományos módon a személyes megjelenéskor töltik ki az adatlapot, illetve az egyéb dokumentumokat.

 

3. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS UTÁN

  • A szülőnek a beiratkozás után nincs több teendője, azonban az e-Ügyintézés felületén keresztül történt sikeres beiratkozásról a szülő elektronikus formában visszajelzést kap az intézménytől.

 

4. ELŐNYÖK

  • Amennyiben az általános iskolai rendszerből nyitja meg a szülő az e-Ügyintézés felületet, úgy a rendszer a gyermekének az általános iskolai KRÉTA rendszerben tárolt személyes adatait betölti a felületre, és csak az ezen felül szükséges adatokat kell megadnia a középiskola rendszerébe történő elküldéshez.
  • A beiratkozás napján nem kell külön papírokat kitölteni, hanem csak az egyeztetést kell elvégezni.

Képek iskolánk életéből

randomkep- (35).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (11).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (39).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (26).jpg

Copyright © 2021 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .