Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium, 6723 Szeged, Csongor tér 1., OM: 200909 ,Tel.: +36 62 547 060


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet

Szeged és Térsége
Eötvös József Gimnázium,
Általános Iskola
Konfuciusz TanteremMicrosoft Innovatív Iskola Program


ECDL

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola az SZTE Konfuciusz Intézetével együttműködve április 5- én országos egész napos konferencia rendezésével emlékezett meg a Kínai Nyelv Napjáról. Az intézmény az alap- és középfokú kínai nyelvoktatás regionális központja, itt adták át a vidék első Konfuciusz Tantermét is. A 130 regisztrált jelenléti és online résztvevővel tartott rendezvényt köszöntötte Prof. Dr. Széll Márta a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese és a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége nevében Wang Rui, az SZTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója.

A délelőtti plenáris ülésen először Erdélyi Zsuzsanna, a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője a kínai nyelv oktatásáról tartott személyes tapasztatok alapján illusztrált előadást. Ezt követően Zoltai Alexandra az SZTE Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója „Miért pont Kína” címmel beszélt a Kínában szerzett személyes tapasztalatiról. Majd Dr. Horváth Levente, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ igazgatója, volt sanghaji főkonzul, aki Sanghajból jelentkezett online, diplomataként megélt élményeiről tartott élvezetes beszámolót, , végül a délelőtti program zárásaként Ipolyi Éva kínai tolmács és fordító, a Magyar-Kínai Baráti Társaság alelnökétől értesülhettünk a tolmácsolás kulisszatitkairól.

A konferencia délutáni programja magyar és angol nyelvű szekció beszélgetésekkel folytatódott a kínai nyelv hatékony tanításáról és hasznosságáról. A témához kapcsolódó bemutató órák is elérhetőek voltak: a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének 2. és 5. osztályában, valamint a gimnáziumi tagintézmény 9. évfolyamos nyelvi csoportjában tartott kínai nyelvórákat tekinthették meg az arra regisztrált érdeklődők.

A nap zárásaként a rendező intézmény főigazgatója, Dr. Gera Tibor foglalta össze a nap során elhangzott főbb megállapításokat, így itt is elhangzott, hogy nagy szükség mutatkozik az ilyen, a kínai nyelv tanításában érintett intézmények együttműködését segítő, a tapasztatokat átadó és értékelő rendezvényre. A résztvevők a jövő évi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól.

Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023

"Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola ELF csapata is ott volt a legjobb 10 között a Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programja által meghirdetett középiskolás tanulmányi versenyen. Végül nagy csatában a második helyen végeztek.

A fenntarthatóság és klímaváltozás témájú versenyben összesen 686 magyarországi és határon túli csapat mérte össze a tudását. A szombati döntőbe a legjobb tíz csapat jutott." 

A szeged.hu teljes cikkét az alábbi linken olvashatják.

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

 

forrás: szeged.hu

A Magyar Tudományos Akadémia tanulmányi csapatversenyt hirdetett klímaváltozás és fenntartható fejlődés témakörben 9–12. osztályos középiskolások számára. Az MTA ALUMNI verseny döntőjébe két online forduló után iskolánk csapata 2. helyen jutott be. Szereplésüket 2023. március 4-én 10:30-tól élő közvetítésben követhetjük nyomon az MTA Youtube-csatornáján.

A csapat tagjai: Takács Dániel 11.C, Lakatos Botond 11.B és Zatykó Benedek 11.B osztályos tanulók.

Részletek: https://verseny.mta.hu/verseny

"A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolában egyebek között a kínai nyelvoktatás eredményei is mérlegre kerültek a tanév első félévének értékelése során. A Konfuciusz Tanterem címmel rendelkező intézmény e téren végzett munkája meghatározó a térségben.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolában (SZTEJKI) – mind a gimnáziumi székhelyen, mind az általános iskolai tagintézményekben - a kínai nyelvoktatás eredményeit is áttekintették a tanév első félévének értékelése során.

...."

A szegedi Tankerületi Központ cikke az alábbi linken olvasható tovább.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola a korábbi évekhez hasonlóan megtartotta a Covid-járvány utáni első komplex – írásbeli, szóbeli – próbanyelvvizsgáját.
A vizsgát az Európa szerte egységesen kialakított nyelvi szinteknek megfelelően az általános iskolákban A2, B1, a középiskolában B2, C1 szinteken lehetett letenni.
Minden iskolatípusban az utolsó éves diákok vettek részt a vizsgákon, és a tanult első idegen nyelvek kerültek előtérbe. A nagyszámú angol nyelvvizsga mellett német és szerb nyelvből születtek eredmények.
Az eredmények az éles nyelvvizsgákon megszokott 60%-tól számítanak megfeleltnek, így jól mutatják a nyelvtudás helyi körképét.
Az általános iskolákban a tanulók 63%-a sikeresen teljesítette a 8. osztályos kimeneti szinthez tartozó 60%-os megfelelt határt, míg a motiváltabb tanulók 95%-a tett sikeres B1 (alapfokú) nyelvvizsgát.
A gimnázium 12. évfolyamán KER-szintű vizsgával mért eredmények azt mutatták, hogy a tanulók 50%-a sikeres B2 (középfok) szinten, míg a B2 nyelvvizsgával rendelkező diákok 100%-ban tudtak sikeresen teljesíteni C1 vizsgaszinten.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A Tiencsini Idegennyelvi Egyetem valamint a Kínai Oktatási Minisztérium Nyelvi Oktatási és Együttműködési Központja szervezésében 2022. december 16-án rendezték meg a kínai nyelvoktatás nemzetközi online konferenciáját több mint hetven meghívott vendég részvételével. A „Language as the Bridge to Form an Innovative Cooperation” című program áttekintette a kínai nyelv tanításának nemzetközi tapasztalatait és eredményeit. A program kiemelt előadójaként az Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola képviseletében dr. Gera Tibor, az intézmény főigazgatója tartott összefoglaló előadást a kínai nyelvoktatás eddig megvalósult gyakorlatáról, valamint a magyar kínai két tanítási nyelvű oktatás bevezetésének lehetőségéről. A több, mint négyórás konferencia előadói Kínán kívül számos ország színeiben vettek részt a konferencián: az oktatási szakértők, vezetők és gyakorló tanárok többek között az USA, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Kanada, valamint Kolumbia képviseletében ismertették a Kínával való oktatási és kulturális együttműködés eredményes gyakorlatait és kihívásait.


Szenzációs győzelem! 

Az országos 8-as döntőbe jutó csapatunk az országos elődöntőben először a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola csapatával csapott össze, ahol 42:23-as fölényes győzelmet aratott.

Az országos döntőért a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikummal vívtunk kiélezett küzdelmet. A második félidőben 5 gólos hátrányban is voltunk, de sikerült felállni és 4 góllal nyerni.

A csapat tagjai: Áncsán Barnabás, Fazekas Bence (kapusok) Bakacsi Olivér, Balogh Balázs, Cseszkó Mihály, Czékus Marcell, Kiss Levente, Páger Balázs, Sajben Soma, Szőnyi Zalán, Szűcs Balázs, Tímár Ágoston, Tóth Kornél, Vörös Olivér és Kretz Attila.
 
Büszkék vagyunk Rátok! Gratulálunk a csapatnak és Polyák Péter tanár úrnak!  
 
D O ED 2022 2
D O ED 2022 1

2022. november 23-án lezárult a XXIX. William Blake Angol Nyelvi Verseny videópályázata. Köszönjük, hogy több mint 50 versenyző vállalta a megmérettetésnek ezt a hagyományostól eltérő formáját. Az értékelés brit és amerikai anyanyelvi tanárok segítségével történt.


Az általános iskolai kategória (7-8. évfolyam) győztesei és kiemelt versenyzői:

1. helyezett: Bodor Blanka (Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI)
2. helyezett: Marunák Petra Anna (Szegedi Dózsa György Általános Iskola)
3. helyezett: Blaho Bertalan (Szegedi SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola)
3. helyezett: Papp Vanda (Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola)

 

Szeretnénk továbbá kiemelni és dicséretben részesíteni a helyezetteken kívül Török Fanni és Kiss Csillag (Gedói Általános Iskola és AMI), Bihari Áron (Szegedi Gregor József Általános Iskola) valamint Mihály Abby Tiffany (Maroslelei Általános Iskola) tanulók teljesítményét.


A középiskolai kategória (9-12. évfolyam) győztesei és kiemelt versenyzői:

  1. helyezett: Anja Vorkapić (Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék)
  2. helyezett: Szántó Annamária (Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék)
  3. helyezett: Takács Anna (Szegedi Deák Ferenc Gimnázium)

 

Szeretnénk továbbá kiemelni és dicséretben részesíteni a helyezetteken kívül Galcsik Bence (Makói József Attila Gimnázium) valamint Szabó Zsuzsanna Anikó (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) tanulók teljesítményét.

Szeretettel gratulálunk! A jutalomkönyveket és okleveleket az intézmények címére küldjük el. A pontszámokkal kapcsolatban itt lehet érdeklődni:

Osztályfőnök: Erdélyi Ágota

Balla Zsóka
Balogh Benjámin Károly
Baráth Nikoletta Rózsa
Bódi Hanna
Dózsa Dániel
Farkas Nóra
Gazsó Regina
Gerdenics-Nagy Kincső
Horváth Szabina
Johan Vejke Bercel
Keresztesi Petra Inez
Kiss Luca Kamilla
Kiss Nóra
Kovács Dzsesszika Letícia
Kozák Kristóf
Kurai Hanna Zsófi
Péter Dávid Pál
Sebők Virág
Szabó Donát
Szűcs Viola
Török Amira
Tóth Bettina
Varga Luca Gerda
Vass Lea
Velő Fanni Vanda

Osztályfőnök: Polyák Péter

Banó-Szabó Dávid
Csóti Vivien Julianna
Édes Emma
Géczi Tamás Csaba
Hegyközi Szintia Karolina
Jankó Mirella Mirjam
Kelsch Benjamin
Kiss Noémi
Mészáros Lili
Nagygyörgy Levente
Nagyiván Szonja Róza
Olár Nikolett
Olsavszky Márk Péter
Pálfi Gergő
Pintér Norbert Dominik
Rácz Violetta Gréta
Sánta József Barnabás
Senften Davina
Simándi Zita
Simon Lili
Sipőcz Szintia
Szalai Lilla
Szántó Márk
Timár Ágoston Szabolcs
Vass Martin Levente

Osztályfőnök: dr. Ugrainé Antali Éva

Berta Nikolett
Borsos-Németh Liliom Sára
Csatordai Csongor
Engi Míra
Forrás Flóra
Hebriesha Mohamed
Horváth Tifani
Kiss Attila Imre
Komáromi Attila Zoltán
Kővágó Regina
Ktkani Reshad
Kurusa Fanni Zoé
Láda Fanni Alexandra
Mádai Lilla Júlia
Markovics Ádám Milán
Muráti Lili
Nagy Ágnes
Oltványi Levente
Óvári Zalán Gyula
Pálfi Virág
Sóki Hanna
Szántó Martin
Szekeres Kata
Széll Enikő Boglárka
Vecsernyés Bettina
Vér Vanda

Osztályfőnök: Tarsoly Anita 

Apáti Bálint
Badó Anna Lina
Biacsi Teodóra Anna
Bölcskei-Molnár Bianka
Budai Vendel
Farkas Kyara
Farkas Lea
Fazekas Bianka
Gera Virág Etelka
Gondi Milán Mihály
Gyura Blanka
Gyurik Fanni Anita
Karalyos Gergő
Kasa Zsombor
Kollár Panka
Laczkó Loránd
Lakatos Lili Sára
Maróti Zsombor
Paragi-Matuszka Milán Levente
Répás Roland
Simon Villő Nikolett
Simonyik Blanka
Strimbeanu Olivér
Takács Lilla
Vörös Fruzsina Csilla

Iskolánk volt tanulója, Csóti Patrícia, aki jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának hallgatója, kínai nyelvből sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk volt tanítványunknak!

csotip2022

Ethan

邹浩靖,汉语国际教育专业硕士,上海外国语大学公派教师,曾任教于摩洛哥哈桑二世大学孔子学院。2021年12月起任教于匈牙利赛格德大学孔子学院。爱好摄影与篆刻,希望能通过汉语教学让更多的国际学生感受到中华文化之美。

Haojing ZOU (Ethan), with a M.A. degree in TCSOL, was officially sent to SZTE CI as a Chinese teacher in December 2021 by Shanghai International Studies University. Before that, he was teaching Chinese at Hassan II University of Morocco. Having hobbies in photographing and traditional Chinese seal cutting, Ethan hopes to greatly arouse the international students’ interest in the splendid Chinese cultures through his Chinese teaching.

Zou Haojing (Ethan), mesterdiplomás kínai mint idegennyelv tanár. Szegedi pályafutását megelőzően a marokkói Hassan Egyetemen tanított kínai nyelvet. A fotózással és a hagyományos kínai pecsétvéséssel foglalkozó Ethan reméli, hogy kínai tanítása révén nagymértékben felkelti a nemzetközi hallgatók érdeklődését a csodálatos kínai kultúrák iránt.

Diya

彭迪雅,匈牙利赛格德大学孔子学院海外志愿者汉语教师,赛格德大学教育学在读博士生。获得陕西师范大学国际汉语教育学士学位和香港教育大学国际中文教育硕士学位,曾于西安公立中学作为初中语文教师任教一年。她希望通过汉语教学来开阔学生的眼界,帮助学生了解历史悠久而博大精深的中华文化。

Diya Peng, a doctorate candidate in educational science at the Univeristy of Szeged, is a Local Volunteer Chinese Teacher at SZTE CI. Obtaining her B.A. degree in international Chinese language education from Sha’anxi Normal University and her M.A. degree in the same area from the Education University of Hong Kong, Diya worked one year as a teacher of Chinese language and literature at a secondary school in Xi’an City. She hopes to broaden the students’ horizon in learning the historical and profound Chinese culture through her Chinese teaching.

Peng Diya, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz jelöltje, szegedi hallgatóként a Konfuciusz Intézet önkéntes kínai tanára. Diya diplomáit a Sha'anxi valamint a Hongkongi Egyetemen szerezte. Egy évig Xi’an városban tanított kínai nyelvet és irodalmat. Reméli a kínai történelem és kultúra megismertetése és oktatói tevékenysége által kiszélesítheti a diákok látókörét.

 
Szegedi Tudományegyetem Művelődéstudományi Tanszéke által szervezett Európa-napi Városi Vetélkedőn iskolánk két csapata az I. és II. helyet szerezte meg. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!
 
1. helyezettek: Dunai Tamás, Kinda Lenke, Kiss Marcell, Nagy Amina, Posta Anna, Ürmös Máté. Felkészítő tanár: Bartosné Dobos Andrea
2. helyezettek: Erős Richárd, Gombkötő Ádám, Karadag Mehtap Magpule, Lakatos Botond, Szűcs János, Zatykó Benedek. Felkészítő tanár: Németh Éva
 
eu nap 2022 1
eu nap 2022 2
 

Képek iskolánk életéből

randomkep- (11).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (39).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (20).jpg

Copyright © 2023 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .