Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium, 6723 Szeged, Csongor tér 1., OM: 200909 ,Tel.: +36 62 547 060


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet

Szeged és Térsége
Eötvös József Gimnázium,
Általános Iskola
Konfuciusz TanteremMicrosoft Innovatív Iskola Program


ECDL

Iskolánk tanulója, Varga Jázmin (12.D osztály) az alábbi kiemelkedő eredményeket érte el:

XV. CMAS Finswimming World Cup
800 méter felszíni úszás 1. hely
400 méter felszíni úszás 2. hely

Szívből gratulálunk! 
 
VargaJazmin2021

A Privátbankár.hu által szervezett "Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!" országos verseny megyei fordulóján 3.helyezést ért el iskolánk "SZJL" nevű csapata ( Maróthi Zsófia, Kővári Judit, Koza Noémi, Bába Noémi 11.A), a másik csapatunk, mely a "WinxClub" nevet választotta magának ( Kővári Anna, Gróh Eszter Boglárka, Fodor Szaffi Virág 9.C, Laczi Csenge Virág 9.B) ugyanitt a 4. helyezést szerezte meg. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanárnak, Dr. Kocsmárné Sánta Mónika tanárnőnek.

 

20100610-1
20100610-1 20100610-1
20100610-2
20100610-2 20100610-2

2020. február 25-én tartották a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára megyei középiskolásoknak meghirdetett, közös vetélkedőjét a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Pártkontroll Pol Pot megyében elnevezésű megyei szintű történelmi versenyen iskolánk csapata kiemelkedően szerepelt: a vásárhelyi Németh László Gimnázium csapata mögött a II. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Árgyelán Klaudia 12. A, Köteles Dániel 12. C, Németh Petra és Szilágyi Anna Letícia 12. D osztályos tanulók, felkészítőjük Németh Éva tanárnő volt. Gratulálunk!

ParkontrollPolPot2020


A Délmagyarország napilap tudósítása a vetélkedőről:

https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/vetelkedo-a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapjan-fotok-4998360/

 Első alkalommal rendezte meg Szegeden az IT Services Hungary az SZTE bölcsészkarának Germanisztikai Intézetével együttműködve német nyelvi versenyét. A Sprichst du Deutsch? elnevezésű verseny szegedi döntőjébe a régióból induló közel nyolcvan versenyzőből tízen jutottak be, akiknek egy általuk szabadon választott témából kellett tízperces előadást tartaniuk, majd a zsűrinek a témához kapcsolódó kérdéseire válaszolniuk. A tíz döntős diák közé két szegedi iskola tanulója jutott be: a Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumé és az iskolánkat képviselő Maróti Ágota 12. A osztályos tanuló, akinek felkészítő tanára Szigethy-Rajtár Dóra tanárnő. Ágota a háromfordulós versenyt követően jutott a döntőbe, ahol kimagasló német kiejtését, prezentációjának tartalmát és nyelvhelyességét emelték ki. Gratulálunk!

MarotiAgota2020

A "Mossuk össze a múltat a jelennel" című szegedi fotópályázatra iskolánkból a 12. B média tagozatáról 4 fő, a 11. B média tagozatáról pedig 3 fő adott be munkát. A pályázatra  Összesen 81 műből 25 képet állították ki a Petőfi-telepi Művelődési Házban. A következő tanulóink munkáit választották ki a kiállításra:
Gera Brenda 12.B, Paplogó Marcell 12.B, Stana Andrea 11.B és Mihály Márk 12.B osztályos diákunkét (valamennyiük tanára: Mari Lívia tanárnő), aki különdíjban is részesült. A zsűri tagja, "Schmidt Andrea fotóriporter azt emelte ki, hogy a pályázók nagyon leleményesen használták ki az új technikai eszközök nyújtotta lehetőségeket. Így például külön dicsérte a különdíjas Mihály Márk egyedi elképzelését, amely egy saját portréjába illesztett városi kollázs segítségével üzeni, hogy a múlt, a jelen és a jövő egyetlen alkotáson jól megfér egymással, ha szellemesen rakjuk össze a darabjait." (forrás: szeged.hu)
A tárlatot jövő év január 22-ig lehet megtekinteni, majd vándorkiállítás formájában a képeket a város többi művelődési házában (Tápén, Szentmihályon és Szőregen) is meg lehet tekinteni.

MihalyMark2019

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara (SZTE TTIK) évről évre meghirdeti Kutatóiskola programját, melyre bármely természettudományos területről nyújtható be pályázat. A jelentkezés egy olyan kutatási programmal történik, amelynek témavezetője a középiskola egyik tanára és a TTIK egyik főállású oktatója A pályázat egy évre szól, ez idő alatt a diákok témavezetőik irányításával elvégzik a kutatási feladatot, értékelik annak eredményeit. A következő évi pályázati eredményhirdetésen rövid előadásban mutatják be a program megvalósulását. Ebben az évben november 29-én tartották az "SZTE TTIK Kutatóiskolája 2019/2020.” pályázat eredményhirdetését. Ezen a rendezvényen vettük át a „Lateralitás fejlődése kisgyermekeknél” című nyertes pályázatunkért járó oklevelet. A pályázatban három 11. C osztályos tanuló vesz részt: Miklós Gerda, Óré Csenge és Tóth-Godó Olga. A pályázat iskolai témavezetője dr. Just Zsuzsanna tanárnő, az egyetem részéről pedig dr. Molnár Erika a közreműködő, aki a SZTE TTIK Embertani Tanszékének adjunktusa.

Gratulálunk az érintetteknek!

A Szegedi Tudományegyetem országos matematika pályázatán eredményesen szerepeltek 10.B osztályos diákjaink: Farkas Cintia és Farkas Roxána. Gratulálunk!

MatUg 201904

Iskolánk csapata a MIVK 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny szegedi területi fordulóján az ifjúsági kategóriában II. helyezésért el. Gratulálunk!

HH2019

 

 HH2019csapat

A csapat tagjai: Hevesi Anasztázia, Tomik Suzana, Cuc Vanessza, Kránicz Noémi és Knopp Máté
Felkészítő: Szabóné Tóth Gabriella

Iskolánk csapata 3. helyezést ért el a Csongrád Megyei Kormányhivatal által szervezett "Pártkontroll Pol Pot megyében" c. versenyen, melyet a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (febr. 25.) alkalmából rendeztek Szegeden. A vetélkedő után a Glattfelder Gyula téri emlékműnél koszorúzáson vettünk részt.
A versenyről készült riport megtekinthető a mediklikk.hu oldalán (28:44 perctől), melyben László Dóra, iskolánk tanulója is nyilatkozik.

 2018 Polpot OKL

2018 Polpot


A csapat tagjai: Csóti Patrícia, László Dóra, Ádám Bence és Köteles Dániel. Felkészítő tanár: Becsei-Katona Bianka

Nyolc csapat részvételével zajlott 2019. január 12-én Csongrádon az I. Megyei Pedagógus Röplabda Kupa, melyen a Pallvicini Sándor Általános Iskola és Eötvös Gimnázium közös csapata I. helyezést ért el. Gratuálunk!

 

A csapat tagjai: Lakatos Krisztina, Busáné Balázs Rita, Pigniczki Zoltán, Hüvös László, Purgel Csaba, Nagyné Komáromi Veronika, Herceg Vera

A Kínai Nyelvi Híd verseny elődöntője 2018. december 12-én került megrendezésre a Szegedi Konfuciusz Intézetben. Az első versenyfeladat az volt, hogy el kellett mondani egy beszédet kínaiul ,, A kínai nyelv végtelen lehetőségei” témában, majd elő kellett adni egy produkciót, ami a kínai nyelvvel/kultúrával kapcsolatos. Az első helyezést Csóti Patrícia , az Eötvös József Gimnázium 12.osztályos tanulója szerezte meg. A produkciója egy vers volt, ami nagyon híres Kínában. Az író neve: Hai Zi, a vers címe: mian chao da hai, chun nuan hua kai. (Facing the Sea, with Spring Blossoms). A versenyről az első 3 helyezett juthat tovább az országos versenyre. A harmadik helyezést szintén az Eötvös József Gimnázium egyik diákja nyerte, Németh Petra 11. osztályos tanuló, aki a két perces beszédje mellett kínai kalligráfiát készített. Az országos versenyről két fő juthat tovább a nemzetközi döntőbe, amit Kínában rendeznek meg. A versenyen eredményesen szereplő diákok egyéb értékes nyeremények mellett nagyvonalú kínai tanulmányokat finanszírozó ösztöndíjhoz juthatnak.

Gratulálunk tanulóinknak és további sikereket kívánunk az országos versenyen!

Csoti Patricia 2018

A Honvédelmi Minisztérium által  „170 éves a Magyar Honvédség" rendezvénysorozat keretében, meghirdetett „Ott lobog a trikolor, éljen a honvéd!" amatőr képzőművészeti pályázatán Gortva Dominik III. helyezést ért el 200 beérkezett alkotás közül.

 

GortvaDominik

GortvaDominik oklevel

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

A KUTATÁSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

A kutatási program címe: Embriómentés (embryo rescue) módszerének tesztelése a hazai napraforgónemesítés számára

A kutatást vezető mentor neve: Krizsán Sándor

A kutatócsoport tanulóinak száma: 3 fő

Érintett tudományterület:

  • Biológiai tudományok

 

Megvalósult munkaterv:

A kutatási program során a tanulók napraforgó generációk fejlődésének gyorsítását végezték el laboratóriumi (in vitro) embrióizolálással és (szűrőpapíron) csíráztatással, valamint üvegházi földben (in vivo) történő csíráztatással.

A hipotézis az volt, hogy e módszerek segítségével a napraforgó generációs ideje lerövidíthető. Éretlen embriók izolálása és csíráztatása révén az embriók fejlődésének egy szakasza, illetve a mag dormancia (magnyugalom) ideje elkerülhetővé vált. Üvegházi nevelés segítségével így kb. 4 hónapra lerövidült egy generácó ideje, ami a természetben körülbelül 1 év.

A kutatás célja a módszerek hatékonyságának összehasonlítása volt. Egy működő módszert sikerült adaptálni, mellyel 2-3 év alatt 6-8 generációt lehet üvegházban felnevelni, és így beltenyésztett vonalakat előállítani.

A konkrét tevékenységek a következő sorrendben követték egymást:

Read more ...

Iskolánk futsal csapata nyerte az idei, 12 szegedi középiskola csapatának részvételével megrendezett Csonka-kupát. A mieink eredményei:

Eötvös- Csonka „A” 0:4

Eötvös – Vedres 5:2

Eötvös – SZTE Gyakorló Gimn. 3: 2

Eötvös – Erdészeti 2:1

Elődöntő: Eötvös – Móravárosi (2:2) büntetőkkel 7:6

Döntő: Eötvös – Krúdy (2:2) büntetőkkel 5:4

Csonka kupa 2018

A csapat tagjai: Szabó Péter (10. B), Hüvös Krisztián (10. D), Tóth Árpád (11. D), Sziveri Valentin (12. A), Borbély Bence (12. A), Götz Bence (12. A), Fisher Erik (12. B), Mészáros Tibor (12. D)

Felkészítő tanár: Polyák Péter

 

Csonka kupa 2018 okl

kezilabda OED I hely 201712

2017. december 20-án Kecskeméten került sor a kézilabda fiú diákolimpia V-VI. (középiskolai) korcsoportjának országos elődöntőjére, melyen megyénket iskolánk csapata képviselte, kitűnően.

A házigazda Kecskeméti Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát 26:25-re, a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium kézilabdásait pedig 24:19-re győzték le, s így régiónkat képviselve bejutottak az országos döntőbe.

A csapat tagjai: Bajus Brunó, Bátky Bence, Csamangó Zsombor, Csiki Richárd, Csutak Ádám, Érces Kornél, Götz Bence, Hegedűs Patrik, Hódi Richárd, Kaszás Erik, Kocsik Dániel, Molnár Richárd, Morvai Levente, Pintér Szabolcs, Pópity Bence, Szemán Levente, Tótok Adrián. Felkészítő tanáruk: Nagyné Komáromi Veronika.

Iskolánk fiú kézilabda csapata az Orosházán megrendezett területi elődöntőt megnyerve bejutott az országos elődöntőbe. Gratulálunk!

A csapat tagjai:

Götz Bence, Morvai Levente, Bátky Bence, Kocsik Dániel, Bajus Brúnó, Csutak Ádám, Csavargó Zsombor, Csíki Richárd, Érces Kornél, Hegedűs Patrik, Hódi Richárd, Kaszás Erik, Molnár Richárd, Pintér Szabolcs, Szemán Levente, Tótok Adrián, Pópity Bence

Felkészítő tanár: Nagyné Komáromi Veronika

Kezi csapat2017

Boros Rafael 10.A osztályos tanulónk a  Székesfehérváron megrendezett V. korcsoportos Atlétika Diákolimpián 6. helyezését ért el súlylökésben.

Gratulálunk!

borosrafael-201...
borosrafael-2017-vi 1 borosrafael-2017-vi 1
borosrafael-201...
borosrafael-2017-vi 2 borosrafael-2017-vi 2
borosrafael-201...
borosrafael-2017-vi 3 borosrafael-2017-vi 3

Képek iskolánk életéből

randomkep- (39).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (11).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (43).jpg

Copyright © 2021 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .