Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium, 6723 Szeged, Csongor tér 1., OM: 200909 ,Tel.: +36 62 547 060


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet

Szeged és Térsége
Eötvös József Gimnázium,
Általános Iskola
Konfuciusz TanteremMicrosoft Innovatív Iskola Program


ECDL

"Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola ELF csapata is ott volt a legjobb 10 között a Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programja által meghirdetett középiskolás tanulmányi versenyen. Végül nagy csatában a második helyen végeztek.

A fenntarthatóság és klímaváltozás témájú versenyben összesen 686 magyarországi és határon túli csapat mérte össze a tudását. A szombati döntőbe a legjobb tíz csapat jutott." 

A szeged.hu teljes cikkét az alábbi linken olvashatják.

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

 

forrás: szeged.hu

A Magyar Tudományos Akadémia tanulmányi csapatversenyt hirdetett klímaváltozás és fenntartható fejlődés témakörben 9–12. osztályos középiskolások számára. Az MTA ALUMNI verseny döntőjébe két online forduló után iskolánk csapata 2. helyen jutott be. Szereplésüket 2023. március 4-én 10:30-tól élő közvetítésben követhetjük nyomon az MTA Youtube-csatornáján.

A csapat tagjai: Takács Dániel 11.C, Lakatos Botond 11.B és Zatykó Benedek 11.B osztályos tanulók.

Részletek: https://verseny.mta.hu/verseny


Szenzációs győzelem! 

Az országos 8-as döntőbe jutó csapatunk az országos elődöntőben először a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola csapatával csapott össze, ahol 42:23-as fölényes győzelmet aratott.

Az országos döntőért a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikummal vívtunk kiélezett küzdelmet. A második félidőben 5 gólos hátrányban is voltunk, de sikerült felállni és 4 góllal nyerni.

A csapat tagjai: Áncsán Barnabás, Fazekas Bence (kapusok) Bakacsi Olivér, Balogh Balázs, Cseszkó Mihály, Czékus Marcell, Kiss Levente, Páger Balázs, Sajben Soma, Szőnyi Zalán, Szűcs Balázs, Tímár Ágoston, Tóth Kornél, Vörös Olivér és Kretz Attila.
 
Büszkék vagyunk Rátok! Gratulálunk a csapatnak és Polyák Péter tanár úrnak!  
 
D O ED 2022 2
D O ED 2022 1
 
Szegedi Tudományegyetem Művelődéstudományi Tanszéke által szervezett Európa-napi Városi Vetélkedőn iskolánk két csapata az I. és II. helyet szerezte meg. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!
 
1. helyezettek: Dunai Tamás, Kinda Lenke, Kiss Marcell, Nagy Amina, Posta Anna, Ürmös Máté. Felkészítő tanár: Bartosné Dobos Andrea
2. helyezettek: Erős Richárd, Gombkötő Ádám, Karadag Mehtap Magpule, Lakatos Botond, Szűcs János, Zatykó Benedek. Felkészítő tanár: Németh Éva
 
eu nap 2022 1
eu nap 2022 2
 

Iskolánk" Állóhullámok" nevű csapata bejutott a metALCOM Zrt. által megrendezett „Az Én Távközlésem” című tanulmányi verseny országos döntőjébe, melyet Szentesen rendeztek 2022. április 21-én.  A versenyen gimnazisták és szakközépiskolások mérték össze fizikatudásukat, a döntőben pedig izgalmas gyakorlati feladatokkal találkoztak. Csapatunk az országos döntőn az előkelő 5. helyezést érte el.

Csapattagok: Gombkötő Ádám, Posta Anna, Tóth Regina

Felkészítő tanárok: Bálint Erika, Némethné Bognár Veronika

Gratulálunk a szép eredményhez!

Allohullamok2022

Batka Eszter 10.A osztályos tanulónk első helyezést ért el az SZTE Germán Filológia Intézet és a Deutsche Telekom IT által rendezett “Sprichst du Deutsch” című verseny dél-alföldi regionális döntőjén. Gratulálunk!

BatkaEszter 2022

2022. március 23-án rendezte meg a Partiszkon Társadalomkutató Egyesület a "Beleszól6sz!" városi vitaversenyt. Iskolánkat 3+1 fős csapat képviselte, tagjai: Pesztránszki Mimi, Posta Anna, Ürmös Máté, Wittich Réka  valamennyien 11. A osztályos tanulók. A felkészülésben részt vett, az eredményhez hathatósan hozzájárult még Pataki Jázmin 10. A osztályos tanuló, a felkészítést pedig Bábáné Sándor Ildikó tanárnő segítette. Versenyzőink kiváló teljesítménnyel, két megnyert vitával végül az I. helyen végeztek, így elnyerték a győztesnek járó serleget. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

2022 beleszol6tsz

Iskolánk "Fekete sereg" elnevezésű csapata (tagjai: Batka Eszter, Bozsó Barbara, Tolnai Norman 10. A osztályos tanulók, felkészítő tanár: Eitler József) sikerrel szerepelt a történelem tantárgyból szervezett Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyen. Túljutva a két online fordulón csapatunk bejutott a március 5-én a versenyszervező Mathias Corvinus Collegium székházában rendezett regionális fordulóba, ahol a Dél-Alföld legjobb 14 csapata vetélkedett. A szoros versenyben tanulóink kiváló teljesítménnyel az előkelő III. helyet szerezték meg. Gratulálunk a csapat tagjainak!

OKVP 2022

Cseh Katalin 9. C osztályos tanulónk elmúlt évi teljesítményéért Hódmezővásárhely "Jó tanuló, jó sportoló" címmel tüntette ki. Kiváló tanulmányi munkája mellett a serdülő Ökölvívó Magyar Bajnokságon a súlycsoportjában, valamint a Testvérvárosok Kupája elnevezésű nemzetközi ökölvívó tornán is első helyezést ért el. Eredményéhez szívből gratulálunk!

CsehKatalin2022


Iskolánk tanulója, Varga Jázmin (12.D osztály) az alábbi kiemelkedő eredményeket érte el:

XV. CMAS Finswimming World Cup
800 méter felszíni úszás 1. hely
400 méter felszíni úszás 2. hely

Szívből gratulálunk! 
 
VargaJazmin2021

A Privátbankár.hu által szervezett "Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!" országos verseny megyei fordulóján 3.helyezést ért el iskolánk "SZJL" nevű csapata ( Maróthi Zsófia, Kővári Judit, Koza Noémi, Bába Noémi 11.A), a másik csapatunk, mely a "WinxClub" nevet választotta magának ( Kővári Anna, Gróh Eszter Boglárka, Fodor Szaffi Virág 9.C, Laczi Csenge Virág 9.B) ugyanitt a 4. helyezést szerezte meg. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanárnak, Dr. Kocsmárné Sánta Mónika tanárnőnek.

 

20100610-1
20100610-1 20100610-1
20100610-2
20100610-2 20100610-2

2020. február 25-én tartották a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára megyei középiskolásoknak meghirdetett, közös vetélkedőjét a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Pártkontroll Pol Pot megyében elnevezésű megyei szintű történelmi versenyen iskolánk csapata kiemelkedően szerepelt: a vásárhelyi Németh László Gimnázium csapata mögött a II. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Árgyelán Klaudia 12. A, Köteles Dániel 12. C, Németh Petra és Szilágyi Anna Letícia 12. D osztályos tanulók, felkészítőjük Németh Éva tanárnő volt. Gratulálunk!

ParkontrollPolPot2020


A Délmagyarország napilap tudósítása a vetélkedőről:

https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/vetelkedo-a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapjan-fotok-4998360/

 Első alkalommal rendezte meg Szegeden az IT Services Hungary az SZTE bölcsészkarának Germanisztikai Intézetével együttműködve német nyelvi versenyét. A Sprichst du Deutsch? elnevezésű verseny szegedi döntőjébe a régióból induló közel nyolcvan versenyzőből tízen jutottak be, akiknek egy általuk szabadon választott témából kellett tízperces előadást tartaniuk, majd a zsűrinek a témához kapcsolódó kérdéseire válaszolniuk. A tíz döntős diák közé két szegedi iskola tanulója jutott be: a Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumé és az iskolánkat képviselő Maróti Ágota 12. A osztályos tanuló, akinek felkészítő tanára Szigethy-Rajtár Dóra tanárnő. Ágota a háromfordulós versenyt követően jutott a döntőbe, ahol kimagasló német kiejtését, prezentációjának tartalmát és nyelvhelyességét emelték ki. Gratulálunk!

MarotiAgota2020

A "Mossuk össze a múltat a jelennel" című szegedi fotópályázatra iskolánkból a 12. B média tagozatáról 4 fő, a 11. B média tagozatáról pedig 3 fő adott be munkát. A pályázatra  Összesen 81 műből 25 képet állították ki a Petőfi-telepi Művelődési Házban. A következő tanulóink munkáit választották ki a kiállításra:
Gera Brenda 12.B, Paplogó Marcell 12.B, Stana Andrea 11.B és Mihály Márk 12.B osztályos diákunkét (valamennyiük tanára: Mari Lívia tanárnő), aki különdíjban is részesült. A zsűri tagja, "Schmidt Andrea fotóriporter azt emelte ki, hogy a pályázók nagyon leleményesen használták ki az új technikai eszközök nyújtotta lehetőségeket. Így például külön dicsérte a különdíjas Mihály Márk egyedi elképzelését, amely egy saját portréjába illesztett városi kollázs segítségével üzeni, hogy a múlt, a jelen és a jövő egyetlen alkotáson jól megfér egymással, ha szellemesen rakjuk össze a darabjait." (forrás: szeged.hu)
A tárlatot jövő év január 22-ig lehet megtekinteni, majd vándorkiállítás formájában a képeket a város többi művelődési házában (Tápén, Szentmihályon és Szőregen) is meg lehet tekinteni.

MihalyMark2019

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara (SZTE TTIK) évről évre meghirdeti Kutatóiskola programját, melyre bármely természettudományos területről nyújtható be pályázat. A jelentkezés egy olyan kutatási programmal történik, amelynek témavezetője a középiskola egyik tanára és a TTIK egyik főállású oktatója A pályázat egy évre szól, ez idő alatt a diákok témavezetőik irányításával elvégzik a kutatási feladatot, értékelik annak eredményeit. A következő évi pályázati eredményhirdetésen rövid előadásban mutatják be a program megvalósulását. Ebben az évben november 29-én tartották az "SZTE TTIK Kutatóiskolája 2019/2020.” pályázat eredményhirdetését. Ezen a rendezvényen vettük át a „Lateralitás fejlődése kisgyermekeknél” című nyertes pályázatunkért járó oklevelet. A pályázatban három 11. C osztályos tanuló vesz részt: Miklós Gerda, Óré Csenge és Tóth-Godó Olga. A pályázat iskolai témavezetője dr. Just Zsuzsanna tanárnő, az egyetem részéről pedig dr. Molnár Erika a közreműködő, aki a SZTE TTIK Embertani Tanszékének adjunktusa.

Gratulálunk az érintetteknek!

A Szegedi Tudományegyetem országos matematika pályázatán eredményesen szerepeltek 10.B osztályos diákjaink: Farkas Cintia és Farkas Roxána. Gratulálunk!

MatUg 201904

Képek iskolánk életéből

randomkep- (23).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (39).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (11).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (27).jpg

Copyright © 2023 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .