Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium, 6723 Szeged, Csongor tér 1., OM: 200909 ,Tel.: +36 62 547 060


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.
SZTE Konfuciusz Intézet

Szeged és Térsége
Eötvös József Gimnázium,
Általános Iskola
Konfuciusz TanteremMicrosoft Innovatív Iskola Program


ECDL

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola az SZTE Konfuciusz Intézetével együttműködve április 5- én országos egész napos konferencia rendezésével emlékezett meg a Kínai Nyelv Napjáról. Az intézmény az alap- és középfokú kínai nyelvoktatás regionális központja, itt adták át a vidék első Konfuciusz Tantermét is. A 130 regisztrált jelenléti és online résztvevővel tartott rendezvényt köszöntötte Prof. Dr. Széll Márta a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese és a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége nevében Wang Rui, az SZTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója.

A délelőtti plenáris ülésen először Erdélyi Zsuzsanna, a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője a kínai nyelv oktatásáról tartott személyes tapasztatok alapján illusztrált előadást. Ezt követően Zoltai Alexandra az SZTE Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója „Miért pont Kína” címmel beszélt a Kínában szerzett személyes tapasztalatiról. Majd Dr. Horváth Levente, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ igazgatója, volt sanghaji főkonzul, aki Sanghajból jelentkezett online, diplomataként megélt élményeiről tartott élvezetes beszámolót, , végül a délelőtti program zárásaként Ipolyi Éva kínai tolmács és fordító, a Magyar-Kínai Baráti Társaság alelnökétől értesülhettünk a tolmácsolás kulisszatitkairól.

A konferencia délutáni programja magyar és angol nyelvű szekció beszélgetésekkel folytatódott a kínai nyelv hatékony tanításáról és hasznosságáról. A témához kapcsolódó bemutató órák is elérhetőek voltak: a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének 2. és 5. osztályában, valamint a gimnáziumi tagintézmény 9. évfolyamos nyelvi csoportjában tartott kínai nyelvórákat tekinthették meg az arra regisztrált érdeklődők.

A nap zárásaként a rendező intézmény főigazgatója, Dr. Gera Tibor foglalta össze a nap során elhangzott főbb megállapításokat, így itt is elhangzott, hogy nagy szükség mutatkozik az ilyen, a kínai nyelv tanításában érintett intézmények együttműködését segítő, a tapasztatokat átadó és értékelő rendezvényre. A résztvevők a jövő évi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól.

Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023
Kínai nyelv nap...
Kínai nyelv napja 2023 Kínai nyelv napja 2023

"A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolában egyebek között a kínai nyelvoktatás eredményei is mérlegre kerültek a tanév első félévének értékelése során. A Konfuciusz Tanterem címmel rendelkező intézmény e téren végzett munkája meghatározó a térségben.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolában (SZTEJKI) – mind a gimnáziumi székhelyen, mind az általános iskolai tagintézményekben - a kínai nyelvoktatás eredményeit is áttekintették a tanév első félévének értékelése során.

...."

A szegedi Tankerületi Központ cikke az alábbi linken olvasható tovább.

A Tiencsini Idegennyelvi Egyetem valamint a Kínai Oktatási Minisztérium Nyelvi Oktatási és Együttműködési Központja szervezésében 2022. december 16-án rendezték meg a kínai nyelvoktatás nemzetközi online konferenciáját több mint hetven meghívott vendég részvételével. A „Language as the Bridge to Form an Innovative Cooperation” című program áttekintette a kínai nyelv tanításának nemzetközi tapasztalatait és eredményeit. A program kiemelt előadójaként az Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola képviseletében dr. Gera Tibor, az intézmény főigazgatója tartott összefoglaló előadást a kínai nyelvoktatás eddig megvalósult gyakorlatáról, valamint a magyar kínai két tanítási nyelvű oktatás bevezetésének lehetőségéről. A több, mint négyórás konferencia előadói Kínán kívül számos ország színeiben vettek részt a konferencián: az oktatási szakértők, vezetők és gyakorló tanárok többek között az USA, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Kanada, valamint Kolumbia képviseletében ismertették a Kínával való oktatási és kulturális együttműködés eredményes gyakorlatait és kihívásait.

Iskolánk volt tanulója, Csóti Patrícia, aki jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának hallgatója, kínai nyelvből sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett.
Gratulálunk volt tanítványunknak!

csotip2022

Ethan

邹浩靖,汉语国际教育专业硕士,上海外国语大学公派教师,曾任教于摩洛哥哈桑二世大学孔子学院。2021年12月起任教于匈牙利赛格德大学孔子学院。爱好摄影与篆刻,希望能通过汉语教学让更多的国际学生感受到中华文化之美。

Haojing ZOU (Ethan), with a M.A. degree in TCSOL, was officially sent to SZTE CI as a Chinese teacher in December 2021 by Shanghai International Studies University. Before that, he was teaching Chinese at Hassan II University of Morocco. Having hobbies in photographing and traditional Chinese seal cutting, Ethan hopes to greatly arouse the international students’ interest in the splendid Chinese cultures through his Chinese teaching.

Zou Haojing (Ethan), mesterdiplomás kínai mint idegennyelv tanár. Szegedi pályafutását megelőzően a marokkói Hassan Egyetemen tanított kínai nyelvet. A fotózással és a hagyományos kínai pecsétvéséssel foglalkozó Ethan reméli, hogy kínai tanítása révén nagymértékben felkelti a nemzetközi hallgatók érdeklődését a csodálatos kínai kultúrák iránt.

Diya

彭迪雅,匈牙利赛格德大学孔子学院海外志愿者汉语教师,赛格德大学教育学在读博士生。获得陕西师范大学国际汉语教育学士学位和香港教育大学国际中文教育硕士学位,曾于西安公立中学作为初中语文教师任教一年。她希望通过汉语教学来开阔学生的眼界,帮助学生了解历史悠久而博大精深的中华文化。

Diya Peng, a doctorate candidate in educational science at the Univeristy of Szeged, is a Local Volunteer Chinese Teacher at SZTE CI. Obtaining her B.A. degree in international Chinese language education from Sha’anxi Normal University and her M.A. degree in the same area from the Education University of Hong Kong, Diya worked one year as a teacher of Chinese language and literature at a secondary school in Xi’an City. She hopes to broaden the students’ horizon in learning the historical and profound Chinese culture through her Chinese teaching.

Peng Diya, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz jelöltje, szegedi hallgatóként a Konfuciusz Intézet önkéntes kínai tanára. Diya diplomáit a Sha'anxi valamint a Hongkongi Egyetemen szerezte. Egy évig Xi’an városban tanított kínai nyelvet és irodalmat. Reméli a kínai történelem és kultúra megismertetése és oktatói tevékenysége által kiszélesítheti a diákok látókörét.

 A Chinese Bridge kínai nyelvi verseny országos döntőjének adott helyt a SZTEJKI Eötvös József Gimnázium 2021. május 27-28-án. A nyelvi verseny online lebonyolítású volt, a szegedi versenyzők a döntőn a gimnáziumból jelentkeztek be. Az első napon Samaneh Raiss Saghaghi, az SZTE hallgatója az egyetemisták versenyében szerezte meg a győzelmet. A szombati napon Csóti Renáta, az Eötvös gimnázium 12. A osztályának tanulója versenyzett az ország többi kínai nyelvet tanító iskola diákjával a legjobbak számára kitűzött célért, a Kínában megrendezésre kerülő nemzetközi döntőben való részvételért. Tanulónk végül a budapesti Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákja mögött a II. helyezést szerezte meg. A verseny iskolai helyszínén szurkolt a szegediek sikeréért a felkészítő tanár, Xu Xiaolu Luna tanárnő, valamint az SZTE Konfuciusz Intézetének magyar és kínai igazgatója, Mohr Richárd és Wang Lei.

 A versenyzők eredményeihez gratulálunk. A versenyről további részletek a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet honlapján olvashatók:
Az SZTE Konfuciusz Intézet hallgatói az Intézet fennállása óta a legjobb eredményt érték el a Chinese Bridge kínai nyelvi verseny magyarországi döntőjén

 

Chinese Bridge

Kína magyarországi nagykövete, Qi Dayu úr megnyitó beszéde

 

Chinese Bridge Csoti Renata

Csóti Renáta előadása a versenyen

 

Chinese Bridge Csoti Renata2

kinai nyelvi nap 1

Kínai Nyelv Napja 2021 online konferencia (balról jobbra, fentről lefelé) Mohr Richárd Igazgató Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet, Erdélyi Zsuzsanna igazgató Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Wang Lei igazgató Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet, Gulyás Anett egyetemi adjunktus Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kínai Tanszék, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola, Dr. Gera Tibor főigazgató Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola, Song Xia és Wu Yufeng Shanghai International Studies University (SISU)

   A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetével együttműködve március 12-én országos egész napos online konferenciát rendezett a kínai nyelv általános és középiskolai oktatásáról. Az Eötövös az alap- és középfokú kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye, itt adták át a vidék első Konfuciusz Tantermét is. A 120 regisztrált résztvevővel tartott online rendezvényt köszöntötte Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Prof. Dr. Zakar Péter a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese és Wang Zheng kulturális tanácsos a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségéről.

Read more ...

 

Multimédiás, interaktív eszközöket kapott az SZTE Konfuciusz Intézethez tartozó Konfuciusz Tanterem 2021.02.03. Közel 5 millió forint értékben kapott két új interaktív eszközt az SZTE Konfuciusz Intézethez tartozó Konfuciusz Tanterem. Az eszközöknek köszönhetően a legmodernebb távoktatás valósulhat meg, amely különösen fontos most, hiszen a járvány miatt Kínából idén ebben a formájában zajlik a tanítás.

A Konfuciusz Tanterem, mint a kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye 2019 szeptemberében jött létre Szegeden, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola tagintézményeiben, az Eötvös József Gimnáziumban és a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A Konfuciusz Tanterem önállóan pályázhat a kínai államhoz oktatási, kulturális programokra, és az ezek megvalósításához szükséges eszközökre. Ennek köszönhetően sikerült beszerezni kettő, a legmodernebb távoktatásra, online értekezletre, multimédiás közvetítésre alkalmas interaktív eszközt, melyeknek értéke egyenként 2,3 millió forint. Az eszközöket, amelyek az SZTE Konfuciusz Intézet tulajdonában maradnak, az Eötvös Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola kínai tantermeibe szerelték fel.

Az eszközök óriási segítséget nyújtanak a jelen helyzetben, hiszen Kína ebben a tanévben a járvány miatt nem tudott tanárokat küldeni Magyarországra, így kizárólag online oktatás formájában lehet megoldani a tanítást.

Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet
Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Konfuciusz Tanterem alapító ünnepsége

2019. szeptember 27.

 

„Aki a célt ismeri, az tud dönteni.
Aki döntött, az nyugalmat talál.
Aki megtalálta a nyugalmat, az bizonyságra lelt.
Aki bizonyságra lelt, az bizonyosan birtokolja önmagát.
Aki birtokolja önmagát, jobbá teheti mások életét”

                                               Konfuciusz

Díszvendégekeink voltak:

  • az SZTE Konfuciusz Intézet alapító-elnöke, Európa Parlamenti képviselő, rendkívüli ENSZ-nagykövet, a World Bridge Alapítvány alapítója, Dr. Ujhelyi István
  • a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Dr. Fendler Judit
  • a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit
  • a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke, Kakas Béla
  • a Szegedi Városi Önkormányzat Kulturális, Oktatási Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnöke, Dr. Kozma József
  • szegedi és Csongrád megyei általános és középiskolák vezetői
  • A Konfuciusz Tanteremhez tartozó tagintézmények vezetői: Dr. Gera Tibor főigazgató, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató, Dobos János igazgató, Czibuláné Arany-Szabó Ágnes megbízott igazgató, Vid György igazgató
  • Konfuciusz Intézet igazgatói: Mohr Richárd és Wang Lei

Európa 37 országában 149 Konfuciusz Intézet található, ebből négy Magyarországon. A vidéki intézetek közül elsőként a Szegedi Tudományegyetem és a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem által közösen alapított SZTE Konfuciusz Intézet jött létre 2012. október 10-én. A Konfuciusz Intézetek célkitűzése a kínai nyelv és kultúra terjesztése Magyarországon, melynek keretén belül a szegedi Konfuciusz Intézet tandíjmentes és költségtérítéses kínai nyelvtanfolyamokat és kulturális programokat szervez elsősorban a dél-alföldi régióban. Az Intézet erőssége az alsó- és középiskolai kínai nyelvoktatás.

Az első évében mintegy 300 hallgatót fogadott az Intézet, ez a szám folyamatosan növekedett, jelenleg megközelíti az évi 1000 diákot. Az Intézetnél fennállása óta több mint 380-an diák tette le a kínai nyelvvizsgát. Gazdag kulturális programokkal is várja az érdeklődőket, hiszen a Konfuciusz Teaház programsorozat számos érdekes Kínával foglalkozó embert hívott meg vendégül, de az egyéb előadások, így a Szabadegyetem keretén belül tartott előadásokon, a Kínai Kaleidoszkóp előadásain keresztül bárki betekintést nyerhet Kína múltjába, modern jelenébe és jövőjébe. A SZTE Konfuciusz Intézet fontosnak tartja, hogy aktívan hozzájáruljon a szegedi és regionális kulturális- és közélethez, másrészt megünnepelje a hagyományos kínai fesztiválokat, ezzel is segítve a kínai kultúra magyarországi terjesztését. Az Intézet kulturális rendezvényei rendszeresen megjelennek a Szegedi Tudományegyetem Őszi és Tavaszi Kulturális Fesztiváljának műsorfüzetében, ezzel is gazdagítva a programsorozatot. A szegedi programokra épülő rendezvények, mint például a kínai halászlékóstolás a Nemzetközi Halászléfesztiválon vagy a Panda Nap a Vadasparkban egyaránt széles körű népszerűségnek örvend.

Hadd hívjuk fel rögtön a figyelmet néhány közeljövőben megtartott programra: október 5-én tartják a Konfuciusz Napot, amikor a Szent György Albert Agórában a délután folyamán érdekes kínai kézműves tevékenységeket lehet kipróbálni, majd este 7 órától egy kínai mongol és jugur nemzetiségi népdal- és táncegyüttes rendkívül izgalmas bemutatójára várnak mindenkit szeretettel.

A Konfuciusz Intézetek a kínai állam jelentős támogatásával jöttek létre. Az általános modell az, hogy egy kínai és egy külföldi egyetem szerződése alapján a külföldi egyetem alapítja meg a Konfuciusz Intézetet. Az Intézet kínai anyanyelvi tanárait és kínai igazgatóját a kínai partneregyetem küldi, a helyi munkatársakat és a kubatúrát pedig a külföldi egyetem biztosítja. A Szegedi Tudományegyetem partnere a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme (angol rövidítéssel SISU).

A kínai állam a támogatást a Konfuciusz Intézetek Központja Hanban által biztosítja. A Hanban által fenntartott Konfuciusz Intézetek világszerte hamarosan a tizenötödik évfordulójukat ünneplik. A Konfuciusz Intézetek mellett kisebb jogkörrel Konfuciusz Tantermek is üzemelnek, illetve néhány évvel ezelőtt pedig létrejött a „Konfuciusz Intézet alá rendelt Konfuciusz Tanterem” fogalma. Ez a Konfuciusz Tanterem önállóan pályázhat a kínai államhoz oktatási és kulturális programokra. Ma annak a jelentős eseménynek lehettünk részesei, amikor is Magyarország egyik legnemzetközibb városában létrejön a kínai állam nemzetközi, oktatási és kulturális intézményhálózatának legújabb tagjaként az országban jelenleg egyedüli Konfuciusz Intézet alá rendelt Konfuciusz Tanterem.

A szegedi Eötvös Gimnázium hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a kínai nyelvoktatás az oktatási portfólió részéve váljon. Már a Konfuciusz Intézet létrejötte előtt megkezdődött a kínai nyelvoktatás, a Konfuciusz Intézet alapítása óta pedig kiváló a partnerségi viszony. Minőségi áttörést az hozott, amikor az Eötvös Gimnázium és a Konfuciusz Intézet közös erővel megkezdte a kínai második idegen nyelvként való oktatását a délelőtti órarend keretein belül, majd hamarosan a szőregi tagintézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola is bevezette felmenő rendszerben az első évtől kezdődő délelőtti kínai nyelvoktatást, ami hamarosan rendkívül népszerűvé vált. Az elmúlt néhány évben a Szeged és Térsége Eötvös Gimnázium, Általános Iskola minden tagintézménye megkezdte a kínai nyelvoktatást. Az Eötvös Gimnázium 11-12.ik évfolyamában megkezdtük a kínai érettségi fakultációt, és minden tagintézmény diákjait biztatjuk, hogy vegyenek részt az ifjúsági (YCT) és felnőtt (HSK) kínai nyelvvizsgán. Összeségében komoly tapasztalat gyűlt össze a kínai nyelv alap- és középszintű tanításával kapcsolatban.

A Konfuciusz Tanterem lényegében úgy is értelmezhető, hogy a Konfuciusz Intézethez tartozó kínai nyelvoktatási bázisintézmény, ehhez kapcsolható, részben önálló (a kínai állam által biztosított és a Konfuciusz Intézeten keresztül felhasználható) költségvetéssel és feladatokkal, amelynek célja a kínai nép és a Magyarország közötti megértés és barátság erősítése a kínai nyelv és kultúra tanításának és tanulásának támogatásával. Szeretnénk hálánkat kifejezni a Konfuciusz Intézetek Központja Hanbannak, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemének, a Szegedi Tudományegyetemnek, Szegedi Tankerületi Központnak és Szeged Város Önkormányzatának a támogatásáért!

Néhány adattal szeretnénk megvilágítani a most létrejött Konfuciusz Tanterem kínai nyelvoktatásban elért sikereit. A 2019/2020-as tanévben 22 csoportban 202 diák tanul kínaiul, ebből 166-an délelőtti tanóra keretében. 8 kínai pedagógus végzi az iskoláinkban a kínai nyelvoktatást, akiknek a munkáját 12 magyar mentorpedagógus segíti. A mentorpedagógusok az adott iskolában dolgozó nyelvszakos tanárok, akik a kínai pedagógussal közösen minden órán részt vesznek. Összesen eddig 40 diák tett kínai nyelvvizsgát az Eötvös Gimnáziumban és a tagintézmény általános iskolákban, valamint öten érettségiztek kínai nyelvből.

Táblaavatási Ün...
Táblaavatási Ünnepség Táblaavatási Ünnepség
DSC_0258
DSC_0258 DSC_0258
P1020340
P1020340 P1020340
DSCF7580
DSCF7580 DSCF7580
DSCF7608
DSCF7608 DSCF7608
DSC_0246
DSC_0246 DSC_0246
DSC_0308
DSC_0308 DSC_0308
DSC_0264
DSC_0264 DSC_0264
DSC_0321
DSC_0321 DSC_0321
DSC_0229
DSC_0229 DSC_0229
DSC_0314
DSC_0314 DSC_0314
DSC_0348
DSC_0348 DSC_0348
DSC_0239
DSC_0239 DSC_0239
DSC_0277
DSC_0277 DSC_0277
DSC_0225
DSC_0225 DSC_0225
DSC_0201
DSC_0201 DSC_0201
DSC_0198
DSC_0198 DSC_0198
DSC_0206
DSC_0206 DSC_0206
DSC_0222
DSC_0222 DSC_0222
DSC_0297
DSC_0297 DSC_0297
DSC01155_
DSC01155_ DSC01155_
DSC01158_
DSC01158_ DSC01158_

Iskolánk és intézményünk főigazgatója a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének 5 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen elismerő oklevet kapott. A méltatásban kiemelték, hogy vidéken először nálunk lehet érettségi vizsgát tenni kínai nyelvből és iskolánk tanulói közül többen jutottak ki az Intézet támogatásával Kínába, valamint várhatóan hamarosan átadásra kerül Szegeden először nálunk az első Konfuciusz-tanterem.

konfuciusz 5 1

konfuciusz 5 2

Az SZTE Konfuciusz Intézettel közösen tartott diáknapunk anyagai:.

 

  • A Szegedi Városi TV oldalán megtekinthető riport a diáknapunkról.

 

 

 

 

konfuciusz

 

Iskolánk 2014. szeptember 27-én, az I. Konfuciusz Intézetek Napja alkalmából ünnepélyes keretek között vehette át Szegeden, a Dugonics téren a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz intézetével a kínai nyelvoktatás területén kialakított együttműködésben résztvevő partneriskoláknak adományozott réztáblát. Az Eötvös József Gimnáziumban a kínai nyelvet második, illetve harmadik idegen nyelvként oktatjuk, a tanulóinkat felkészítjük a kínai nyelv érettségire, illetve a HSK kínai nyelvvizsgára.

 

Képek iskolánk életéből

randomkep- (55).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (11).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (39).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (9).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (8).jpg

Copyright © 2023 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .